Onko PC-pelien aika ohi?

Aikakaudella, jolla joka kodista löytyy älypuhelin ja tabletti jos toinenkin, on myös pelaaminen siirtynyt yhä enemmässä määrin mobiililaitteiden kenties pienille, mutta joka paikkaan mukana kulkeville näytöille.

Pelit toimivat joko selaimessa tai kätevästi muutamalla klikkauksella lataamalla Googlen PlayStoresta tai Applen App Storesta ja niitä on joka lähtöön – ilmaisia, maksullisia, viihdyttäviä, opettavia, nopeita, sosiaalisia, ja niin edelleen.

Kovia haastajia

On rehellisyyden nimissä myönnettävä, että PC-pelaaminen on kasvotusten kovien kilpailijoiden kanssa kun mukaan taisteluun pelaajista lisätään vielä konsolipelaaminen. Esimerkiksi PlayStadion lanseeraa uusia konsoleita, lisätarvikkeita ja ennen kaikkea pelejä tasaisen tappavaan tahtiin muista konsolipeliyrityksestä, kuten Nintendo ja Xbox, puhumattakaan.

Tosin, PC-pelien sukupuuttoa on ennustettu liki niiden synnystä alkaen mutta pelit, kuten Titanfall 2, Inside, The Witness pitivät vuoden 2016 parhaiden pelien titteliä hallussaan myös Microsoft Windows:illa pelattaessa. PC-pelaaminen tarjoaa erilaisen tunnelman ja monissa peleissä on mukana myös sosiaalinen tekijä, kun muiden pelaajien kanssa pelataan samassa joukkueessa. Esimerkiksi Steamilla rikottiin ennätyksiä, kun sillä pelasi samanaikaisesti yli 13 480 000 käyttäjää. Steamin pelejä ovat muun muassa Counter-Strike: Dota 2, Team Fortress 2 ja Grand Theft Auto V.

Menestyksekästä pelaamista

Sota- ja strategiapelit toimivat PC:llä erinomaisesti muuta peleistä on mahdollista löytää myös vampyyreja, ikuista rakkautta, juonitteluja, kummitustaloja ja salaisia kammioita. Jos pelaamisen ohella haluaa ansaita euron pari, voi selaimella surffata verkkokasinolle, jolta löytyy rutkasti voitonmahdollisuuksia sekä bonusominaisuuksia.

Vaikkapa Immortal Romance, joka on viiden kiekon ja kolmen rivin videoslottipeli, tarjoaa jopa 243 tapaa voittaa. Siinä ei siis ole määrättyjä voittolinjoja, vaan symboleilla voi voittaa vasemmalta oikealle. Ja jos oikein lykästää, voi pelistä voittaa 60 000 kolikon jättipotin tai jopa 3 654 000 kolikon superjättipotin.

Ulkoisesti tämä pelinkehittäjä Microgamingin videoslotti on kiehtovan mystinen ja juuri sopivan synkkä. Goottityylistä ulkoasua tukee siihen sopiva äänimaailma ja musiikki. Kiekoilla pyörivät teemaan mukaisesti koristellut pelikorttisymbolit, jotka ovat matala-arvoisempia symboleja.

Uskomme vahvasti, että PC-pelaaminen pitää pintansa eikä PC-pelien ystävien tarvitse vielä vähään aikaan laittaa hanskoja tiskiin. Tähän on ainakin kaksi syytä: mobiililaitteiden tehot eivät vielä ole riittävät suurten moninpelien pyörittämiseen ja PC-koneella pelattavat pelit pystyvät vastamaan pelaajien odotuksiin paremmin kuin niiden haastajat.